Line Out Music & the City at Night

Tuesday, December 3, 2013

Junior Murvin Is Overlife

Posted by on Tue, Dec 3, 2013 at 12:52 PM

DaMusic:

De Jamaica Observer heeft het overlijden gemeld van reggae-artiest, Junior Murvin. De zanger is op 2 december heengegaan in het Port Antonio Hospital in Portland. Blijkbaar zat hij al in een vergevorderd stadium van diabetes dat tot zijn dood leidde.

Hij was het best gekend voor zijn single Police And Thieves, die te horen was op het gelijknamig debuutalbum uit 1977. Later dat jaar verscheen het ook als cover op de debuutplaat van The Clash, die zijn nummer wereldwijd bekend maakten.


As the post explains, he is best known for the tune "Police and Thieves"—a tune that is in fact more famous than Junior Murvin because it was covered by the British punk band The Clash. Murvin was, true, a better singer than Joe Strummer, but The Clash's cover was, altogether, better than the original. Murvin died in Portland, Jamaica—not Portland, Oregon.

 

Comments (0)

Add a comment

Most Commented on Line Out

 

Want great deals and a chance to win tickets to the best shows in Seattle? Join The Stranger Presents email list!


All contents © Index Newspapers, LLC
1535 11th Ave (Third Floor), Seattle, WA 98122
Contact | Privacy Policy | Terms of Use | Takedown Policy